неділя, 21 червня 2015 р.

А в наших селах – пора млинців з черешнями.
Якось розмовляла з подругою і зізналась їй, що фізично не можу бути в місті, як подумаю, що в Лисогірці їдять млинці з черешнями. Оті млинці, на кислому молоці, в тісто кинути жменю дрібних солодких черешень, перемішати і густенько викласти на чару. Правильні млинці з черешнями мають злитись в один великий млинець. Їсти його треба з домашньою сметаною.

Де береться справжня домашня сметана? З льоху, звичайно. В льоху, на бічній вмурованій поличці стоять древні глечики з кислим молоком, в них збирається сметанка, а самісінький вершечок, оту гірку плівку, треба дати киці. На практиці перевірено, що від тієї плівки киці миттєво гладшають.:)   Йона наша такого не їсть, але і льоху з глечиками у нас тепер немає, то мусимо обходитись сметаною від добрих людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар