А в наших селах –
пора млинців з черешнями.
Якось розмовляла
з подругою і зізналась їй, що фізично не можу бути в місті, як подумаю, що в
Лисогірці їдять млинці з черешнями. Оті млинці, на кислому молоці, в тісто
кинути жменю дрібних солодких черешень, перемішати і густенько викласти на
чару. Правильні млинці з черешнями мають злитись в один великий млинець. Їсти
його треба з домашньою сметаною.
Де береться
справжня домашня сметана? З льоху, звичайно. В льоху, на бічній вмурованій
поличці стоять древні глечики з кислим молоком, в них збирається сметанка, а
самісінький вершечок, оту гірку плівку, треба дати киці. На практиці
перевірено, що від тієї плівки киці миттєво гладшають.:) Йона наша такого не їсть, але і льоху з
глечиками у нас тепер немає, то мусимо обходитись сметаною від добрих людей.
Немає коментарів:
Дописати коментар